Skip links

Peticija za očuvanje arhitektonskog nasleđa u Mišarskoj ulici na Vračaru

Udruženje „Naša mesna zajednica“ je zajedno sa stanarima Mišarske ulice na Vračaru pokrenulo peticiju za odbranu ove ulice od investitorskog urbanizma. U Mišarskoj 11 se nalazi spomenik kulture Kuća Bogdana Gavrilovića, rektora Beogradskog univerziteta koja je sazidana 1898. godine. Ukoliko se izgradi zgrada na parceli pored za koju je predlogom urbanističkog plana predviđeno da bude visoka 27,5 metara ovaj spomenik kulture će biti ugrožen.

Inače, Mišarska ulica je prva ulica u Beogradu koja je od 2010. godine zona usporenog saobraćaja.

Peticiju možete potpisati na linku

https://www.peticije.online/peticija_za_ouvanje_arhitektonskog_naslea_u_misarskoj_ulici_vracar

Leave a comment

  1. Poštovani, juče sam videla reportažu na TV i danas sam potpisala peticiju u kafiću Telma. Stanujem u Krunskoj 20 i direktno sam izložena neprekidnom teroru i ogromnoj buci i prašini. Godinama se u bloku grade „karakondžule“! Od zgrade u Resavskoj, kuća nam se rastresla, popucali zidovi…Naravno nijedna inspekcija nije bila nadležna. Ako se ne zaustavi izgradnja u Mišarskoj, definitivno ćemo živeti u tunelu.
    Moj predlog je da bi možda tekst peticije trebalo istaći po celom bloku, na ulazu okolnih zgrada i naravno proširiti ga na društvenim mrežama. Da nisam pogledala reportažu ne bih ni znala za peticiju.
    S poštovanjem, a u veri i nadi da će bahaćenju nezasitih investitora i devastiranju našeg grada doći kraj,
    Milica Savatić-Gojgić

Home
Account
Cart
Search